Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна: ухвалено вирок мешканцю Луганська за обвинуваченням у здійсненні колабораційної діяльності

02 травня 2024, 14:38
2 травня 2024 року Тернівським міським судом Дніпропетровської області ухвалено обвинувальний вирок, яким мешканця м. Луганськ визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 7 статті 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
 
За інформацією Тернівського міського суду Дніпропетровської області, чоловік  добровільно зайняв посаду т.зв. "заступника прокурора Новоайдарського району луганської народної республіки" в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій теритторії смт. Новоайдар Щастинського району Луганської області, а саме в т.зв. "прокуратурі Новоайдарського району луганської народної республіки".
 
При цьому, обвинувачений усвідомлював факт збройної агресії з боку рф, створення окупаційною владою незаконних органів, що вказує на добровільність зайняття ним посади, враховуючи характер його дій, їх послідовність та тривалість.
 
Обвинуваченому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і державного управління, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, правоохоронних органах, судових органах України строком на 15 років з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві приватної власності.
 
Вирок не набрав законної сили.