Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся вебінар для суддів "Військові адміністративні правопорушення: проблеми кваліфікації"

02 травня 2024, 15:03

2 травня 2024 року Національна школа суддів України спільно з Проєктом ЄС "Право-Justice" провела онлайн-вебінар "Військові адміністративні правопорушення: проблеми кваліфікації" для суддів місцевих загальних та апеляційних судів із метою підвищення рівня їх кваліфікації.

Вебінар відкрили ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та головна експертка з питань модернізації судів компоненту "Судова реформа" Проєкту ЄС "Право-Justice" Світлана Майструк.

У вітальному слові Микола Оніщук подякував партнерському проєкту за співпрацю, яка надала змогу українським суддям поглибити свої знання щодо проблематики кваліфікації військових адміністративних правопорушень, а також наголосив на важливості й актуальності тематики вебінару в реаліях сьогодення, про що свідчить понад сто зареєстрованих на проходження навчання суддів місцевих загальних та апеляційних судів.

Світлана Майструк у свою чергу представила учасникам запрошених для викладання на вебінарі національних фахівців та окреслила коло питань, які будуть предметом опрацювання та обговорення протягом навчального дня.

На початку заняття було проведено вхідне анкетування суддів-учасників щодо їх ставлення до окремих питань кваліфікації військових адміністративних правопорушень та зроблено аналіз отриманих відповідей.

Далі учасники навчання мали змогу прослухати фахову доповідь щодо проблем кваліфікації найпоширеніших військових адміністративних правопорушень за період повномасштабної війни в Україні професора Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ, доктора юридичних наук Миколи Веселова.

А також опрацювати питання щодо особливостей та проблем кваліфікації військових службових адміністративних правопорушень під час ґрунтовної лекції судді Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, доктора філософії у галузі права Олексія Нестеренка.

У заключній частині заняття судді пройшли повторне анкетування за результатами прослуханого матеріалу, а також обмінялися думками з експертами із тематики їх виступів, поставили уточнюючі запитання та отримали фахові відповіді.

Національна школа суддів України